Feminismus pro začátečníky a začátečnice I.

07.10.2010 22:12

Slovní a významová hříčka, která snad v dalších pokračováních vyustí v o něco seriozní diskuzi genderové problematiky. Napsáno pro Corpus Omne, školní časopis FJFI.

*

Právě čtete úvodní řádku k miniseriálu o feminismu, který se zrodil z mnoha velmi dlouhých diskuzí s mými přáteli studujícími na této fakultě a z jejch často hlubokého zájmu o tuto problematiku. Budeme společně sledovat různé myšlenkové pochody a proudy související s feminismem a proč nezačít od toho, co je nejrozšířenější a nejsnadněji uchopitelné, od stereotypů o feministkách.

Abychom byli generově korektní už od začátku, rozdělím tento úvod na část pro začátečníky a na část pro začátečnice, s tím, že z určitých důvodů umísťuji ,,začátečníky“ před začátečnice.

Feminismus pro začátečníky

Feministky jsou šeredné vzteklé baby, které škrtí chlapy podprsenkama, což považují za jediný legitimní důvod pro jejich koupi (pro koupi podprsenek). Zpravidla mají chlupaté nohy, kterými nepohoršují jen na jaře, v létě, na podzim a v zimě, kdy nosí holínky. Zásadně se nelíčí, obočí si netrhají a do oblečení investují částky významně menší, než do zbrojních pasů. Ostatně stejně jako jejich lesbické přítelkyně.

Někdy, aby mohly zaútočit ze zálohy, se feministky převléknou za na první pohled docela pohledné ženštiny, které se ale okamžitě prozradí, pokud se je pokusíte vpustit do dveří jako první. Poté jen se škodolibým úšklebkem a temným smíchem sledují, jak plivete do zkrvavených dlaní zubní dřeň.

 

Feminismus pro začátečnice

Všechny feministky jsou američanky a mají problémy, které si myslí, že mají, jen proto, že si vozí jejich tlustý zadky v drahejch kárách a nemaj do čeho píchnout. Normální česká ženská má dost starostí s prací, s domácností, s dětma a s manželem na to, aby se mohla zabývat takovýma kravinama jako je ženská neplacená domácí práce.

Feministky jsou, krom jiného, šeredné (v tomto bodě se shodnou dokonce i s chlapama), povětšinou lesbicky orientované trosky ženskosti, které si své mindráky z nedostatku sexappealu léčí tím, že s  chlapama koukají na fotbal (dobrotivý bože, někdy ho i hrají!) a chodí s nima lemtat pivo. Pořád blábolí cosi o útlaku žen, který vidí jen ony samy a aby toho nebylo málo, snaží se ostatní ženský zatáhnout do jejich konspiračních teorií.